Udržitelnost ve vinohradnictví a vinařství – Pavel Lysák
Pavel Lysák
Bakalářská práce
Udržitelnost ve vinohradnictví a vinařství
Sustainability in viticulture and winery
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na studium minimalizace uhlíkové stopy ve vinařství. Cílem práce bylo prostudovat literaturu a vytvořit kvalitní kompilaci relativních zdrojů, zformovat zjednodušenou metodiku na téma uhlíkové stopy ve vinařství, uvést konkrétní příklady úspory uhlíkové stopy a zhotovit vlastní komentář s doporučením na návazný výzkum.Abstract:
The bachelor thesis is focused on the study of carbon footprint minimisation in winema-king. The aim of the work is to examine the literature and create a quality compilation of relative sources, to form a simplified methodology for thematic traces in vinification and viticulture, give specific examples of carbon footprint savings and to process my own commentary with recommendations for follow-up …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kopta, doc. Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Carbon Fixing and Carbon Footprint Analysis of Natural and Artificial Christmas Trees
Daniel González Gaarslev -
Carbon footprint of aviation
Michal Pokorný -
Assessment of carbon footprint of the pharmaceutical industry in the EU
Evgeniia Komarova -
Reducing carbon emissions by using inter-modal transportation in between Turkey and Trieste
Süleyman Ünlü -
Minimalizace uhlíkové stopy ve vinařství
Lucie Hammerschmiedová -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova