Tvorba biogenních aminů v mase vybraných druhů ryb – Ing. Kateřina MATĚJKOVÁ
Ing. Kateřina MATĚJKOVÁ
Disertační práce
Tvorba biogenních aminů v mase vybraných druhů ryb
The formation of biogenic amines in flesh of selected fish species
Anotace:
Disertační prace se zabýva užitím a účinností některých méně běžných způsobů konzervace rybiho masa. V souvislosti s netradičnimi konzervačnimi metodami je sledovana tvorba biogennich aminů v mase. Tyto latky mohou sloužit jako indikatory rozkladu bilkovin. Kvalita rybiho masa byla posuzovana v souvislosti s nar.stajicim obsahem vybranych biogennich amin. (putrescinu, kadaverinu, spermidinu, sperminu …víceAbstract:
The thesis deals with the use and effectiveness of some less common methods of conservation of fish meat. The formation of biogenic amines in meat is observed in connection with the non-traditional preservative methods. Amines can serve as indicators of protein degradation. The quality of fish was considered in connection with the increasing content of selected biogenic amines (putrescine, cadaverine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 11. 2013
Zveřejnit od: 15. 11. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 1. 2014
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MATĚJKOVÁ, Kateřina. Tvorba biogenních aminů v mase vybraných druhů ryb. Č. Bud., 2013. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.11.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 11. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie / Zemědělská chemie
Práce na příbuzné téma
-
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková
Název
Vložil
Vloženo
Práva