Monika Boháčková

Bakalářská práce

Genotypizace bakteriocinů u potravinářsky významných bakterií

Genotyping of bacteriocins by food bacteria
Anotace:
Bakteriociny jsou peptidy s antimikrobiální aktivitou syntetizované některými bakteriemi prostřednictvím ribozomů. Bakteriociny dokážou svou schopností ovlivňovat kvalitu a bezpečnost potravin, proto mají vynikající potenciál pro použití jako přírodní konzervační látky v potravinářském průmyslu. Cílem bakalářské práce byla genová typizace bakteriocinů u potravinářsky významných druhů bakterií, konkrétně …více
Abstract:
Bacteriocins are peptides with antimicrobial activity synthesized by some bacteria via ribosomes. Bacteriocins have the ability to influence the quality and safety of food and therefore have excellent potential for use as natural preservatives in the food industry. The aim of the bachelor thesis was the gene typing of bacteriocins in food important bacterial species, specifically lactic acid bacteria …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Pleva, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Boháčková, Monika. Genotypizace bakteriocinů u potravinářsky významných bakterií. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie