Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů – Bc. Táňa CHALUPOVÁ
Bc. Táňa CHALUPOVÁ
Diplomová práce
Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů
Antioxidants in Food and Their Function in the Process of Defence Against the Free Radicals Effects
Anotace:
Diplomová práce se zabývá antioxidačníma látkami v potravinách a jejich funkcí při obraně organismu před účinky volných radikálů. V teoretické části nejprve charakterizuji antioxidanty a jejich dělení. Následně se v teoretické části věnuji antioxidantům v potravinách, vlivu antioxidantů na lidské zdraví a jejich doporučené denní dávky. Dále ve své práci zmiňuji pozitivní a negativní účinky volných …víceAbstract:
The thesis deals with antioxidants in food and their function in the process of defence against the effects of free radicals. At first, antioxidants are defined and their clasification is described in the theoretical part. Then this part deals with antioxidants in food, their effects on people´s health and antioxidants recommended daily doses. Possitive and negative effects of free radicals on people …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2013
Zveřejnit od: 23. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHALUPOVÁ, Táňa. \textit{Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/p81ln4/.
Jak správně citovat práci
CHALUPOVÁ, Táňa. Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 23. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Vychovatelství / Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Účinky xenobiotik na oxidační stres, metabolismus lipidů, integritu DNA a životaschopnost lidských buněk a rybího spermatu in vitro
Pavla LINHARTOVÁ -
Vliv kadmia na oxidační stres u rostlin
Veronika Zemanová -
Volné radikály, oxidační stres - riziko civilizačních nemocí a rutinní laboratorní diagnostika
Jiří Skalický -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Antioxidanty v bramborách
Jana KONEČNÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva