Bc. Monika HUDEČKOVÁ

Diplomová práce

Vliv grilování na reologické vlastnosti masa

Influence of Grilling on the Rheological Properties of Meat.
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo shromáždění poznatků o metodách hodnocení textury masa. Při vyhodnocení (pevnosti) F kuřecího masa jsme zjistili, že pevnost roste do 5 min. grilování, k poklesu pevnosti došlo v 10 a 15 min. grilování a ve 20 min. nastal prudký vzestup pevnosti. Pevnost F vepřového masa roste vzestupně až do 20 min. grilování. U hovězího masa se pevnost F zvyšovala do 10 min. grilování, …více
Abstract:
The goal of this thesis was to gather knowledge about the evaluation methods of meat texture. When evaluating the strength F of chicken meat, we found out, that the strength goes up until the 5th minute of grilling, the decrease comes in the 10th and in the 15th minute and there was a rapid rise of strength in the 20th minute. The strength F of pork goes up in ascending order until the 20th minute …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HUDEČKOVÁ, Monika. Vliv grilování na reologické vlastnosti masa. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin