Vliv grilování na reologické vlastnosti masa – Bc. Monika HUDEČKOVÁ
Bc. Monika HUDEČKOVÁ
Diplomová práce
Vliv grilování na reologické vlastnosti masa
Influence of Grilling on the Rheological Properties of Meat.
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo shromáždění poznatků o metodách hodnocení textury masa. Při vyhodnocení (pevnosti) F kuřecího masa jsme zjistili, že pevnost roste do 5 min. grilování, k poklesu pevnosti došlo v 10 a 15 min. grilování a ve 20 min. nastal prudký vzestup pevnosti. Pevnost F vepřového masa roste vzestupně až do 20 min. grilování. U hovězího masa se pevnost F zvyšovala do 10 min. grilování, …víceAbstract:
The goal of this thesis was to gather knowledge about the evaluation methods of meat texture. When evaluating the strength F of chicken meat, we found out, that the strength goes up until the 5th minute of grilling, the decrease comes in the 10th and in the 15th minute and there was a rapid rise of strength in the 20th minute. The strength F of pork goes up in ascending order until the 20th minute …víceKlíčová slova
maso textura drůbeží vepřové hovězí pevnost soudržnost elasticita lepivost hmotnostní ztráty.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUDEČKOVÁ, Monika. Vliv grilování na reologické vlastnosti masa. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso
Kristýna Pangrácová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Michaela Boušová -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen - hovězí maso
Miloslava MACKEOVÁ