Bc. Magdaléna Jahodová

Bakalářská práce

Extrakce a stanovení kapsaicinoidů

Extraction and determination of capsaicinoids
Anotace:
Práce se zabývá extrakcí a stanovením kapsaicinoidů. První část popisuje kapsaicinoidy, jejich rozdělení a analytické metody. Druhá část se věnuje historii, objevení chilli papriček a jejich využití v gastronomii a medicíně. Na závěr jsou popsány principy jednotlivých extrakčních metod s uvedenými příklady z praxe.
Abstract:
This bachelor work deals with an extraction and determination of capsaicinoids. The first part of describes the capsaicinoids, their classification and analytical methods. Second part deals with history, discovery of chilli peppers and their using in gastronomy and pharmaceutical use. Closing part describe a principles different extraction methods containing of example of practice use.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 25. 8. 2015
  • Vedoucí: doc. Ing. Petra Bajerová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jahodová, Magdaléna. Extrakce a stanovení kapsaicinoidů. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Zdravotní laborant

Práce na příbuzné téma