Bc. Nela Imramovská

Bakalářská práce

Analýza vitaminu E (tokoferolů) v potravinách

Analysis of vitamin E (tocopherols) in foodstuffs
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřená na jeden z lipofilních vitaminů, a to vitamin E (tokoferol). V této práci jsou shrnuty informace o vitaminu E, jeho objevu, dále pak o vlivu vitaminu na lidský organismus a v neposlední řadě jsou zde uvedeny i informace o praktickém stanovení. První část práce je zaměřena na teoretické informace. Mezi tyto informace patří úvod do problematiky vitaminu E včetně jeho historie …více
Abstract:
This Bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E (tocopherol). This work summarizes the information about vitamin E, its discovery as well as the impact of vitamin E on the human organism and last but not least there is provided with information on the practical determination. The first part is focused on the theoretical information. This information includes an introduction …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Imramovská, Nela. Analýza vitaminu E (tokoferolů) v potravinách. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin