Senzorické vlastnosti mražených krémů – Ing. Hana KADLECOVÁ
Ing. Hana KADLECOVÁ
Diplomová práce
Senzorické vlastnosti mražených krémů
Sensory properties of frozen ice creams
Anotace:
Mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku získávají na oblibě díky vnímání jejich zdravotních benefitů. Mléčný tuk má však významný vliv na stabilitu struktury, texturu, senzorické vlastnosti a vzhled. Cílem této diplomové práce bylo zvážit možnosti využití sóji jako náhrady tuku při vývoji nízkotučného nemléčného mraženého krému.Abstract:
Low-fat dairy products are gaining its popularity due to the perception of health benefits. However, milk fat plays a significant influence on the structure stability, texture, sensory attributes and appearance. The aim of this diploma thesis was to investigate the potential of using soya as a fat replacer in the development of a low-fat non-dairy ice cream.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KADLECOVÁ, Hana. Senzorické vlastnosti mražených krémů. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Bioaktivní látky pro pleťové krémy: Stanovení stability pleťového krému s obsahem kozího mléka
Tereza Dostálová -
Příprava kosmetických krémů
Romana Plachá
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
5. 5. 2023