Zpracování ryb a rybích výrobků – Nikola Pobořilová
Nikola Pobořilová
Bakalářská práce
Zpracování ryb a rybích výrobků
Processing of Fish and Fish Products
Anotace:
Ryby patří mezi velkou početnou skupinu živočichů a jejich rozdělení je velice rozmanité, jak podle chemických, tak fyzických vlastnostech. Jejich využití je různorodé a mohou se opracovávat nejrůznějšími způsoby. Podle využité metodiky opracování má konečný výrobek dané vlastnosti a potřebné způsoby uchovávání. Tato práce se zaměřuje především na zmrazené ryby, ale také na konzervované, uzené a výrobky …víceAbstract:
Fish belongs to a large group of animals and their division is very diverse, according to both chemicals and physical properties. Their use is varied and they can be processed in different ways. According to the used processing methodology, the final product has the given properties and the necessary storage methods. This work focuses mainly on frozen fish products, but also canned, smoked and fish …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pobořilová, Nikola. Zpracování ryb a rybích výrobků. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Produkty z akvakultury: Obchod, kvalita a vývoj nových výrobků
Václav NEBESKÝ -
Fyzikální vlastnosti ovlivňující jakost rybího masa a produktů z ryb
Zuzana Bytešníková -
Využití konopí setého a produktů z jeho zpracování ve výživě ryb.
Matěj Žejdl -
Vybrané těžké kovy v produktech z mořských ryb
Vendula Smolíková -
Zjištění konzumace ryb u vysokoškolských studentů
Eliška MACKOVÁ -
Histologie žaber ryb - zpracování a vyhodnocení preparátů
Jakub KOCOUR -
Kvalita a zpracování mořských ryb a mořských plodů
Martina Zajíčková -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová