Ing. Božena Průšová

Disertační práce

Vliv řízené mikrooxidace na technologii bílých vín

The effect of controlled micro-oxygenation on technology of white wines
Anotace:
Disertační práce se zabývala vlivem mikrooxidace na technologii bílých vín. K experimentu byly použity odrůdy ‚Rulandské bílé‘ a ‚Rulandské šedé‘, v ročnících 2016 a 2017. Mikrooxidace byla aplikována v první třetině fermentačního procesu a v období zrání vína. Sledoval se vliv mikrooxidace na průběh fermentace. U mikrooxidovaných vín byl zjištěn statisticky významný nárůst živých kvasinek bezprostředně …více
Abstract:
The PhD.-dissertation thesis deals with the effect of microoxidation on white wine technology. The varieties ‚Pinot Blanc‘ and ‚Pinot Gris‘ were used for the experiment in 2016 and 2017. Micro-oxygenation was applied in the first third of the fermentation process and during the maturation of wine. The effect of microoxidation on the course of fermentation was monitored. In micro-oxygenated wines, a …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta