Význam hořčíku ve výživě člověka – Bc. Jana Lenčová
Bc. Jana Lenčová
Bakalářská práce
Význam hořčíku ve výživě člověka
Magnesium in human nutrition
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce se pojednává o důležitosti prvku (hořčíku), je zde popsána obecná charakteristika, fyziologické a biochemické funkce. Následně se práce věnuje metabolismu hořčíku v lidském organismu. Jsou zde uvedeny zdroje, zvýšená potřeba a doporučené denní dávky hořčíku. Dále se zaměřuje na projevy nedostatku a nadbytku hořčíku. Základem praktické části byl dotazník. V jeho první …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis discussed the importance of the element (magnesium, and also described general characteristics, its physiological and biochemical functions. Subsequently, the work deals with magnesium metabolism in the human body. The main food sources, increased need and recommended daily allowance of magnesium were mentioned. It also focused on deficiency and excess intake of magnesium …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lenčová, Jana. Význam hořčíku ve výživě člověka. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.