Michaela Javůrková

Bakalářská práce

Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví

Fermented kombucha drink and its effects on human health
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou biologicky aktivních sloučenin obsažených v kvašeném nápoji kombucha. Na začátku práce je popsán postup přípravy nápoje a chemické složení. Dále jsou uvedeny jeho blahodárné i nežádoucí účinky na lidský organismus. Závěrem je pozornost zaměřena na samotnou analýzu bioaktivních látek v kombuše především pomocí kapalinové chromatografie.
Abstract:
This bachelor thesis deals with the analysis of biologically active compounds contained in the fermented kombucha drink. The process of preparation of beverages and chemical composition is described at the beginning of the thesis. In addition, its positive and side effects on the human organism are mentioned. The last part of the thesis is devoted to the analysis of bioactive substances of kombucha …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Javůrková, Michaela. Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin