Bc. Hana Keindlová

Diplomová práce

Vliv kvality tuku na senzorické vlastnosti upečeného pekařského výrobku

The influence of fat quality on sensory attributes of the baked bakery product
Anotace:
Tato práce je zaměřena na změnu kvality různých druhů potravinářských olejů a tuků vystavených tepelnému zatížení a jejich následný vliv na senzorické vlastnosti upečeného pekařského výrobku, v jejichž receptuře byly tyto tuky použity. Během peroxidace mastných kyselin vzniká mezi dalšími (sekundárními) produkty také malondialdehyd (MDA), který je využíván jako marker míry peroxidace a oxidačního stresu …více
Abstract:
This thesis aims at the change of the quality of different kinds of food-oils and fats, subjected to thermal loads and their subsequent effects on the sensory properties of the baked bakery product in the formulation in which these oils and fats were used.During the peroxidation of fatty acids is between other (secondary) products also formed the malondialdehyde (MDA), which is used as a marker for …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ps3rb3 ps3rb3/2
20. 4. 2017
Složky
Soubory
Mach, J.
20. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.