Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou – Bc. Dagmar Kovaříková
Bc. Dagmar Kovaříková
Diplomová práce
Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou
The Wort Fermentation from the Perspective of Fermentable Saccharides Utilisation by the Yeast Culture
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá průběhem fermentace z pohledu čerpání vybraných sacha-ridů (maltóza, glukóza a fruktóza) pivovarskými kvasinkami. V rámci praktické části byl proveden pokus za účasti dvou kmenů komerčních kvasinek Saccharomyces cerevisiae Sa-flager W-34/70 a Saccharomyces cerevisiae Safale S-04 a dvou kmenů získaných z Výzkum-ného ústavu pivovarského a sladařského v Praze Saccharomyces …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the process of fermentation from the perspective of utilisation of carbohydrates (maltose, glucose and fructose) by brewer's yeast. In the practical part, there was an experiment with two strains of commercial yeasts Saccharomyces cerevisiae Saflager W-34/70 and Saccharomyces cerevisiae Safale S-04 and two strains Saccharomyces cere-visiae RIBM 96 Saccharomyces cerevisiae …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOVAŘÍKOVÁ, Dagmar. \textit{Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ptxfn7/.
Jak správně citovat práci
Kovaříková, Dagmar. Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.