Zpracování odpadních bílkovin z kuřecího odkosťovače na kolagenní produkty – Bc. Daniel Krybus
Bc. Daniel Krybus
Diplomová práce
Zpracování odpadních bílkovin z kuřecího odkosťovače na kolagenní produkty
Processing of Protein by-Products from Chicken Deboner Residue into Collagenous Products
Anotace:
Diplomová práce pojednává o zpracování kostí ze separace, které jsou bohaté na kolagen. Teoretická část pojednává o využití a výskytu jatečného odpadu. Dále je zde popisováno dělení pevného a kapalného jatečného odpadu. V teoretické části je zmíněn rovněž kolagen, jeho vlastnosti, typy a využití. Stručně je zde také popsána výroba želatiny, její vlastnosti a využití. Praktická část popisuje experimenty …víceAbstract:
This master thesis deals with the processing of bones from separation, which are rich in collagen. The theoretical part deals with the usage and occurrence of slaughter waste. Furthermore, the separation of solid and liquid slaughter waste is described. Collagen, its properties, types and applications are also mentioned in the theoretical part. Also briefly described is the production of gelatin, properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Krybus, Daniel. Zpracování odpadních bílkovin z kuřecího odkosťovače na kolagenní produkty. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Optimalizace přípravy želatin z kuřecího kostního odpadu
Milan Dujka -
Využití odpadních bílkovin ze separace kuřecího masa
Jakub Dvořák -
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka