Obsah selenu a jodu ve vybraných potravinách – Bc. Martina Erbanová
Bc. Martina Erbanová
Diplomová práce
Obsah selenu a jodu ve vybraných potravinách
Selenium and iodine content in selected foods
Anotace:
Selen a jod jsou základní stopové prvky, jejichž význam je pro organismus lidí i zvířat nezastupitelný. Oba tyto prvky se vyskytují v potravinách rostlinného i živočišného původu, nicméně jejich obsah v potravinách je ovlivněn především prostředím, půdou a použitými hnojivy, stravou zvířat, krmivy obohacenými o tyto prvky i metodou úpravy potravin.V poslední době jsou ekologické potraviny považovány …víceAbstract:
Selenium and iodine are basic trace elements with irreplaceable importance for both, humans and animals. These elements occur in foodstuffs of plant and animal origin, however, their content is mainly influenced by the environment, soil and used fertilizers, animal nutrition, enriched feed with these elements, and also by the food processing method.Nowadays, organic foodstuffs are considered healthier …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jiřina Száková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ERBANOVÁ, Martina. \textit{Obsah selenu a jodu ve vybraných potravinách}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/pu2wny/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Sledování faktorů, které ovlivňují preference při výběru bioproduktů oproti potravinám z konvenční produkce
Jan Ryšavý -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Sabina Zalabáková -
Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Lucie Pažoutová -
Biologicky aktivní látky v zrnech obilnin z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Nikola Králová -
Environmentální dopady produkce vajec z hlediska produkce skleníkových plynů
Václav KALKUŠ -
Zhodnocení výnosu, kvality a zdravotního stavu cibule kuchyňské v různých systémech produkce
Věra Kofránková -
Efektivnost produkce vybraných polních plodin v ekologickém a konvenčním zemědělství
Vladimír KOTAŠKA
Název
Vložil
Vloženo
Práva