Bc. Lucie Lukášová

Diplomová práce

Vliv odrůdy hrachu setého na obsah organických živin

Influence of pea variety on the content of organic nutrients
Anotace:
Diplomová práce charakterizuje hrách setý (Pisum sativum L.), jeho chemické složení, pěstování, šlechtění a využití ve výživě hospodářských zvířat. Cílem praktické části bylo zhodnotit obsah organických živin (dusíkaté látky, popel, obsah kyseliny fytové (PA), P fytátový, P celkový, P volný a fytáza) u odrůd Protecta, Turnia, Eso a Abarth. Vybrané odrůdy byly hnojeny fosforem a zinkem v rozdílných …více
Abstract:
The diploma thesis characterizes peas (Pisum sativum L.), its chemical composition, cultivation, breeding and use in animal nutrition. The aim of the practical part was to evaluate the content of organic nutrients (nitrogenous substances, ash, content of phytic acid (PA), P phytate, P total, P free and phytase) in varieties Protecta, Turnia, Eso and Abarth. Selected varieties were fertilized with phosphorus …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Všeobecné zemědělství