Alena DOLEŽALOVÁ
Bakalářská práce
Kvasné procesy ve víně
The Fermentation Process In Wine
Anotace:
Cílem této práce bylo napsat literární rešerši popisující kvasné procesy ve víně prová-děné kvasinkami divokými nebo čistou kulturou kvasinek. Kvasinky přirozeně se na-cházejí na povrchu hroznu. Při spontánním kvašení právě tyto divoké kvasinky startují fermentaci v moštu, poté během hlavního kvašení přebírá kvasinka Saccharomyces ce-revisiae dominantní roli. Naopak čistá kultura je naočkovaná do moštu …víceAbstract:
The aim of this work was to write a literary research describing the processes of fermentation in wine by wild yeast or pure culture yeast. Yeasts naturally occur on the surface of the grape. In spontaneous fermentation, these wild yeasts start the fermentation in the must, then during the main fermentation yeast Saccharomyces cerevisiae dominates. On the contrary, pure culture is inoculated into the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2013
Zveřejnit od: 17. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DOLEŽALOVÁ, Alena. Kvasné procesy ve víně. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 17.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 17. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Kvasinky a jejich využití
Jana Kopecká -
Kvasinky jako součást mikrobioty osidlující potravinové suroviny a potraviny
Kateřina Ferbyová -
Výživa kvasinek během kvašení vín
Lukáš Kadlec -
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Hana Cháberová -
Kvasinka Metschnikowia - nový přístup ke kvašení u červených vín
Martina Kuthanová -
Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína
Jiří Deml