Alena DOLEŽALOVÁ

Bakalářská práce

Kvasné procesy ve víně

The Fermentation Process In Wine
Anotace:
Cílem této práce bylo napsat literární rešerši popisující kvasné procesy ve víně prová-děné kvasinkami divokými nebo čistou kulturou kvasinek. Kvasinky přirozeně se na-cházejí na povrchu hroznu. Při spontánním kvašení právě tyto divoké kvasinky startují fermentaci v moštu, poté během hlavního kvašení přebírá kvasinka Saccharomyces ce-revisiae dominantní roli. Naopak čistá kultura je naočkovaná do moštu …více
Abstract:
The aim of this work was to write a literary research describing the processes of fermentation in wine by wild yeast or pure culture yeast. Yeasts naturally occur on the surface of the grape. In spontaneous fermentation, these wild yeasts start the fermentation in the must, then during the main fermentation yeast Saccharomyces cerevisiae dominates. On the contrary, pure culture is inoculated into the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2013
Zveřejnit od: 17. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DOLEŽALOVÁ, Alena. Kvasné procesy ve víně. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 17.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 17. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii