Tomáš Do

Bakalářská práce

Studium kapsaicinu jako markeru pálivosti paprik

Study of capsaicin as a marker of pungency of peppers
Anotace:
Kapsaicin je hlavní složkou chilli papriček tvořící pálivou chuť. V této bakalářské práci byla pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie hodnocena přítomnost a koncentrace přírodních kapsaicinoidů (kapsaicin a dihydrokapsaicin) vyextrahovaných z 12 různých odrůd chilli papriček (Jalapeño, Bhut Jolokia Yellow, Habanero Orange, Carolina Reaper, atd.). Každá odrůda byla připravena bez semen a přepážek …více
Abstract:
Capsaicin is the main component of chilli peppers responsible for pungency. In this bachelor thesis, the presence and concentration of natural capsaicinoids (capsaicin and dihydrocapsaicin) extracted from 12 different varieties of chilli peppers (Jalapeño, Bhut Jolokia Yellow, Habanero Orange, Carolina Reaper, etc.) were determined by high performance liquid chromatography. Each variety was prepared …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin