Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí – Bc. Michaela Kochová
Bc. Michaela Kochová
Diplomová práce
Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí
Effect of feeding additives on the quality of sheep milk fat
Anotace:
Mléko ovcí se využívá především na výrobu ovčích sýrů, avšak i syrové mléko si nachází neustále víc příznivců. Nejen pro zdraví konzumentů, ale i pro lepší zhodnocení mléka při výrobě sýrů je vhodné změnit zastoupení mléčných složek a především změnit zastoupení mastných kyselin (MK) v mléčném tuku. Na složení mléka má vliv mnoho faktorů, avšak jedním z těch nejdůležitějších a nejsnáze ovlivnitelných …víceAbstract:
Sheep´s milk is mainly used for the production of sheep´s cheeses, but also the raw milk is always more supporters. Not only for the health of consumers, but also for a better appreciation of the milk in cheeses, is suitable to change the representation of milk components, mainly change the content of fatty acids in milk fat. On the composition of the milk is influenced by many factors, but one of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Milena Fantová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOCHOVÁ, Michaela. \textit{Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/qadyiu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Mléčný tuk
Jan KNOTEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva