Bc. Kateřina Tichá

Diplomová práce

Možnosti chmelení piva chmelovými extrakty a výrobky z chmele

Hopping possibilities by hop extracts and hop products
Anotace:
Účelem diplomové práce je shrnout možnosti chmelových preparátů v čele s chmelovými extrakty. Literární přehled je zaměřen na chemickou kompozici chmele, klíčovou přeměnu hořkých látek chmele uplatňujících se v pivovarském průmyslu a také popisuje technologii výroby jednotlivých chmelových preparátů a jejich možné aplikace. V další části je shrnut výrobní proces piva a s ním spojená mikrobiologie, …více
Abstract:
The aim of this thesis is to summarize the options of hop products leaded by hop extracts. The literature research focuses on chemical composition of hop, key transformation of hop bitter acids used in the brewing industry and also describes the technology of production of individual hop preparations and possibility of their application. The next part summarizes the beer production process including …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Gattermayer, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta