Adéla TIŠLOVÁ

Bakalářská práce

Technologie a výroba pařených sýrů

Technology and production Pasta filata cheese
Anotace:
Pařené sýry patří do speciálních druhů sýrů. Pochází z Itálie (např. sýry Mozzarella a Provolone). Pařené sýry jsou vyráběny jako čerstvé, zrající či uzené. Vyznačují se svou specifickou výrobou, která spočívá v napařování sýřeniny teplotou přibližně 75°C, kdy sýr utvoří plastickou, táhlovitou, těstovitou hmotu. Po nasolení a vychladnutí se tyto sýry nechávají buď zrát nebo se nakládají v solném nálevu …více
Abstract:
Pasta filata cheese belongs to special kinds cheeses. Come from Italy (e.g . cheeses Mozzarella and Provolone). Pasta filata cheeses are producing like freshly, ripening or smoke - dried. Feature his specific production that the rests in steaming cheese curd temperature approximately 75°C, when cheese will form plastic, treacly, doughy matter. After in salt and cool down these cheeses leave about either …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor: 11961

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TIŠLOVÁ, Adéla. Technologie a výroba pařených sýrů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin