Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně – Jaromír Kokrhel
Jaromír Kokrhel
Bakalářská práce
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Methods of increase and decrease the acid content in wine
Anotace:
Souhrn: Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi, jakými se může provádět zvyšování a snižování obsahu kyselin v bílých, růžových a červených vínech. Popisuje metody přirozené i metody používající chemické látky. Jde o stručný souhrn jednotlivých postupů. Tyto postupy se mohou vzájemně doplňovat. V bakalářské práci uvádím zákony České Republiky a Evropské unie, v kterých je výše uvedená problematika …víceAbstract:
Abstract: This bachelor's work deals with the possibilities, which can perform raising and lowering the acid content in white, rosé and red wines. It describes natural methods and methods using chemical agents. It is a brief summary of individual procedures. These procedures can complement each other. This bachelor's work also states the laws of the Czech Republic and the European Union, in which the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš
- Oponent: Jan Kupsa, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jan Gacík -
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jiří Holakovský -
Fyzikální a chemické způsoby snižování obsahu alkaloidů v máku
Jan Sadílek -
Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jan Gacík -
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jiří Holakovský -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák
Název
Vložil
Vloženo
Práva