Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí – Vladěna HELIOVÁ
Vladěna HELIOVÁ
Bakalářská práce
Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí
The possibilities of the production of processed cheese with various flavours
Anotace:
Tato bakalářská práce zkoumá možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí. Byly vyrobeny nesterilované a sterilované tavené sýry bez příchuti a s příchutí papriky a masa. Všechny vzorky byly hodnoceny v rámci chemické a senzorické analýzy. Chemická analýza zahrnovala stanovení pH, obsahu sušiny, popele, tuku a amoniaku. Senzorické hodnocení bylo provedeno pomocí 7 bodové stupnice a pořadové …víceAbstract:
This work studies the possibility of production of sterilized processed cheese with flavour. Nonsterilized and sterilized processed cheese with no flavour and with the taste of meat and pepper was manufactured. All samples were evaluated in the term of chemical and sensory analysis. Chemical analysis included determination of pH, dry matter content, ash, fat and ammonia. Sensoric assessment was carried …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12701
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HELIOVÁ, Vladěna. Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů
Anna Sklenaříková -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Možnosti maskování vařivé příchutě ve sterilovaných tavených sýrech
Radoslav Šenk -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská