Posouzení faktorů ovlivňujících přítomnost reziduí inhibičních látek v syrovém kravském mléce – Bc. Natalia CLIMOVA
Bc. Natalia CLIMOVA
Diplomová práce
Posouzení faktorů ovlivňujících přítomnost reziduí inhibičních látek v syrovém kravském mléce
The evaluation of factors affecting the occurrence of antibiotic residues in raw milk
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledování vybraných ukazatelů kvality mléka včetně reziduí antibiotik v mléce dojnic a posouzení metod jejich stanovení. Součástí práce bylo vyhodnocení monitoringu pesticidů v České republice v období let 2006 až 2020, a to v mléce krav, ovcí a koz.Abstract:
The aim of the Master's thesis was the evaluation of selected indicators of milk quality, including antibiotic residues, and to assess the methods of their determination. Moreover, the evaluation of pesticide monitoring in the milk of cows, sheep and goats was conducted in the Czech Republic in the period between 2006 to 2020.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CLIMOVA, Natalia. \textit{Posouzení faktorů ovlivňujících přítomnost reziduí inhibičních látek v syrovém kravském mléce}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/qfhzb7/.
Jak správně citovat práci
CLIMOVA, Natalia. Posouzení faktorů ovlivňujících přítomnost reziduí inhibičních látek v syrovém kravském mléce. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Rezidua antibiotik v půdě, jejich zdroje a rizika
Tereza Majerová -
Rezidua antibiotik v životním prostředí
Lucie Horáčková -
Techniky přípravy vzorků čistírenského kalu pro stanovení reziduí antibiotik
Hana HUDZIECOVÁ -
Stanovení reziduí antibiotik v půdě
Boglárka Kaprinay Bréda -
Rezíduá antibiotík v potravinách ako rizikový faktor
Stanislava Mitterová -
Stanovení reziduí antibiotik v mléce léčených dojnic
Veronika STŘELEČKOVÁ -
Stanovení reziduí inhibičních látek v mase drůbeže screeningovými metodami
Vladislav Strmiska
Název
Vložil
Vloženo
Práva