Alexandra KOČANOVÁ

absolventská práce studenta CŽV

Nutriční hodnocení bezlepkové stravy

Nutritional evaluation of gluten-free diet
Anotace:
Bezlepková strava je pro mnoho jedinců jedinou možnou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro některé jednotlivce znamená celoživotní nebo dlouhodobou úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením bezlepkové stravy a porovnáním jejich nutričních hodnot s běžně se stravující populací. Cílem závěreční práce bylo vyhotovení 5 bezlepkových pokrmů a 5 pokrmů z běžných surovin, jejich technologické …více
Abstract:
Gluten-free diets are the only possible treatment or condition for many individuals. For some individuals, it means a lifelong or long-term adjustment of the diet. This work deals with the nutritional evaluation of gluten-free diets and the comparsion of their nutritional values with the normally eating population. The aim was to make 5 gluten-free melas and 5 meals from common ingredients, their technological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2020
  • Vedoucí: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení bezlepkové stravy. Ostrava, 2020. závěrečná práce (neudělen). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Lékařská fakulta

celoživotní / obor:
Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma / Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma