Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků – Jakub Formánek
Jakub Formánek
Bakalářská práce
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Current issues in the processing of poultry meat into meat products
Anotace:
Tato práce pojednává o aktuální problematice zpracování drůbeže do masných výrob-ků. Kuřecí maso se dostalo na první příčku v produkci mezi druhy mas a čím dál víc se zpracovává i do masných výrobků. Je zde probráno chemické složení masa a porovnáno mezi ostatními druhy mas. Kuřecí maso z porovnání s jinými druhy masa vychází jako výživná a dietní potravina. Moderní zpracovatelské linky, jejichž kroky …víceAbstract:
This thesis deals with the current issue of processing poultry into meat products. Chicken meat has risen to the first place in production among meat types and is in-creasingly being processed into meat products. The chemical composition of meat is discussed and compared with other meats. Chicken from comparison with other types of meat comes as a nutritious and diet food. Modern processing lines, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výroba drůbežích masných výrobků
Šárka Műllerová -
Komparativní analýza vývoje spotřeby vepřového, hovězího a drůbežího masa a masných výrobků v České republice a na Ukrajině
Yuliia Yefimova -
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Hodnocení obliby drůbežího masa a drůběžích masných výrobků u vybraných skupin obyvatelstva
Blanka LIŠKOVÁ -
Drůbeží masné výrobky, technologie výroby, trh
Petr KOLÁŘ -
Řešení problematiky učebních textů pro výuku předmětu technologie masa
Josef Houser -
Kvalita a technologie zpracování krůtího masa
Tereza Třetinová -
Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa
Veronika Sejbalová