Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín – Hana Cháberová
Hana Cháberová
Bakalářská práce
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
The yeast Brettanomyces bruxelensis in the technology of wine
Anotace:
Při psaní této bakalářské práce jsem zjistila, že víno je velmi zranitelné od zrodu bobulí až po nalahvování. Nejzranitelnější doba je po alkoholovém kvašení do začátku malolaktické fermentace, kdy je víno nechráněno a při zrání. Minimalizaci rizika infekce a rozvoji kvasinek předejdeme správnou hygienou sklepů, sířením rmutu dostatečnou hladinou SO2 při zrání vína, řádným čištěním sudů nebo jejich …víceAbstract:
During writing my Bachelors dissertation, I found out that wine is very vulnerable from the born of berries to the bowling. The most vulnerable time is after the alcoholic fermentation from the beginning of the malolactic fermantation, when wine is not protected.We can prevent from the minimization of infection and development of yeast the right hygiene of our cellars, suplhurating mash with the sufficient …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Baránek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva