Hana Cháberová

Bakalářská práce

Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín

The yeast Brettanomyces bruxelensis in the technology of wine
Anotace:
Při psaní této bakalářské práce jsem zjistila, že víno je velmi zranitelné od zrodu bobulí až po nalahvování. Nejzranitelnější doba je po alkoholovém kvašení do začátku malolaktické fermentace, kdy je víno nechráněno a při zrání. Minimalizaci rizika infekce a rozvoji kvasinek předejdeme správnou hygienou sklepů, sířením rmutu dostatečnou hladinou SO2 při zrání vína, řádným čištěním sudů nebo jejich …více
Abstract:
During writing my Bachelors dissertation, I found out that wine is very vulnerable from the born of berries to the bowling. The most vulnerable time is after the alcoholic fermentation from the beginning of the malolactic fermantation, when wine is not protected.We can prevent from the minimization of infection and development of yeast the right hygiene of our cellars, suplhurating mash with the sufficient …více
 

Klíčová slova

kvasinky víno choroba

Keywords

disease wine yeast
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 6. 2016
  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Miroslav Baránek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses qp0npx qp0npx/5
10. 5. 2016
Složky
Soubory
Zerdaloglu, S.
1. 11. 2018
Zerdaloglu, S.
1. 11. 2018
Zerdaloglu, S.
1. 11. 2018
Zerdaloglu, S.
1. 11. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.