Kvalita pštrosího masa a jeho postavení na našem trhu – Dana LIBÍNSKÁ
Dana LIBÍNSKÁ
Bakalářská práce
Kvalita pštrosího masa a jeho postavení na našem trhu
Ostrich meat quality and the situation on the Czech market
Anotace:
Tato práce řeší otázku problematiky chovu pštrosa a jatečného opracování pštrosího masa. Dále kvalitu pštrosího masa a jeho postavení na současném trhu. Pštros je největší žijící pták na zemi, jehož maso je červené barvy, podobné vzhledově masu hovězímu, složením a vlastnostmi se podobá spíše masu drůbežímu. Pštrosí maso obsahuje oproti masům jiných zvířat nízký podíl tuku, cholesterolu a bílkovin …víceAbstract:
This thesis solves a question of ostrich breeding and carcass processing of ostrich meat. Furthermore the quality of ostrich meat and its position on today market. Ostrich is the biggest living bird on earth whose meat is red and very similar to beef composition but properties are more similar to poultry meat. Ostrich meat, compared to other animal meat, contain low percentage of fat, cholesterol and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2012
Zveřejnit od: 13. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LIBÍNSKÁ, Dana. Kvalita pštrosího masa a jeho postavení na našem trhu. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Materiálové a konstrukční vlastnosti textilií používaných na operačních sálech a jejich vliv na bariérové vlastnosti a komfort (Konzultant z TZÚ)
Petra Kobzová -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv větvení polypropylenu a alfa-nukleačního činidla na tepelné vlastnosti, morfologii a optické vlastnosti směsí lineárního a větveného polypropylenu
Marek Štefka -
Vliv složení na zpracování a vlastnosti filmů z lauroyl a chloramid derivátů hyaluronanu s využitím v biomedicínských aplikacích
Lenka Součková -
Složení a vlastnosti ovčího mléka a jeho využití v mlékárenství.
Vendula Nováková -
Detekce heterogenit chemického a fázového složení a jejich vliv na vlastnosti heterogenního svaru
Marek Dobiáš -
Nožířské oceli a jejich složení a vlastnosti
Monika Lenghardová -
Vliv složení a struktury matrice na optické a luminiscenční vlastnosti prvků vzácných zemin v anorganických oxidických materiálech
Soňa Vytykáčová
Název
Vložil
Vloženo
Práva