Barbora BAČÍKOVÁ
Bakalářská práce
Bezmléčná dieta
Non-milk diet
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je poskytnout ucelené informace o kravském mléku i jiných druzích mlék, o tom, co je potravinová alergie a vysvětlit rozdíl mezi alergií a intolerancí. Dále je v práci charakterizována alergie na kravské mléko a intolerance na laktosu, jejich příznaky, léčba a také je zde zmíněna řada alternativ, které mohou z části nahradit tak d?le-ţitou potravinu, jakou je kravské mlékoAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to provide complete information concerning cow?s milk and other kinds of milk, then to offer information about food allergy and finally to explain the difference between allergy and intolerance. Furthermore cow?s milk allergy and lactose intolerance, their symptoms and treatment are characterised in the submitted thesis together with a wide range of alternatives which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22676
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BAČÍKOVÁ, Barbora. Bezmléčná dieta. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Variabilita genu kappa-kasein u plemene brown swiss v České republice
Martin Sloupenský -
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková -
Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství
Helena Kavalcová