Vztah mezi obsahem vápníku, složením a technologickými vlastnostmi mléka krav v průběhu roku – Hana Životská
Hana Životská
Bakalářská práce
Vztah mezi obsahem vápníku, složením a technologickými vlastnostmi mléka krav v průběhu roku
The Relationship between Calcium Content, Composition and Technological Properties of Cow Milk During the Year
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje vztahu mezi obsahem vápníku, složením a technologickými vlastnostmi kravského mléka v průběhu roku. Do literárního přehledu byly uvedeny získané informace o kravském mléce, jeho složení a o jeho vlastnostech, které byly v rámci této práce sledovány. Vzorky k laboratorní analýze byly získány od dojnic holštýnského plemene a to ze Školního zemědělského podniku Žabčice …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused mainly on summary of calcium content, composition and technological properties of cow milk during a year. Into the literary review were given the information about the cow's milk and its structure and of its characteristics, which were observed in this work. Samples for laboratory analysis were obtained from cows of Holstein breed, namely from University Farm in Žabčice …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Falta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽIVOTSKÁ, Hana. \textit{Vztah mezi obsahem vápníku, složením a technologickými vlastnostmi mléka krav v průběhu roku}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/quq14e/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium kyselosti zeolitických materiálů
Jan Vaculík -
Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání
Monika RANDLOVÁ -
Vliv mikroklimatických ukazatelů na kvalitu a složení bazénových vzorků mléka u dojnic holštýnského skotu
Lucie Mandová -
Vliv syřidla na kvalitu sýření mléka
Pavlína Koláčková -
Využití VIS spektrometrických metod ke kontrole kvality mléčných výrobků
Ilona Michálková -
Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů
Jan Korous -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák -
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány
Lucie Nowáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva