Bc. Kateřina Polcová

Diplomová práce

Vliv silic na výrobu a kvalitu pekařských výrobků

The effects of essential oils on the production and quality of bakery products
Anotace:
Pekařské výrobky mají zpravidla kratší trvanlivost a pro její prodloužení se v potravinářství využívá různých syntetických látek, jako například kyselina sorbová, siřičitan sodný či dusitan sodný. V dnešní době se ale stále více rozšiřuje povědomí se snahou o zdravější životní styl, a tak je snaha nahradit syntetické látky látkami přírodními. Jednou z alternativ by mohly být silice, které mají prokázanou …více
Abstract:
Bakery products usually have a shorter shelf life and food industry uses various synthetic substances to extend it, such as sorbic acid, sodium sulfite or sodium nitrite. However, awareness is increasingly growing as more people pursue healthier lifestyles, and so is the effort to replace synthetic substances with the natural ones. One alternative could be essential oils, which have demonstrated antimicrobial …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 5. 2024
  • Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
  • Oponent: Iveta Klojdová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.