Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro – Bc. Jana Dunová
Bc. Jana Dunová
Diplomová práce
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
The effect of fermentation and heat treatment on the digestibility of pea protein in vitro
Anotace:
Tato diplomová práce s názvem „Vliv fermentace a tepelné úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro“ se zabývá zpracováním uceleného přehledu o hrachu (Pisum sativum), jeho vlastnostech, antinutričních látkách a možnostmi praktického využití. Jako dále je zde popis struktury a funkce proteinů, stejně tak jako metody jejich detekce. Další kapitoly se zabývají obecně trávením, …víceAbstract:
This diploma thesis entitled "The effect of fermentation and heat treatment on the digestibility of pea protein in vitro" deals with the preparation of a comprehensive overview of the pea (Pisum sativum), its properties, anti-nutritional substances and possibilities of practical use. As follows, there is a description of the structure and function of proteins, as well as methods of their detection …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
- Oponent: Jana Čermáková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program:
Krmivářství
Práce na příbuzné téma
-
Assessment of some quality parameters of organic and conventional wheat flour
Barbora Fantová -
Evolution of the sex determination pathway in the Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella
Sander VISSER -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
The effects of storage conditions on the quality of wheat flour during post-milling maturation
Johanka Barsová -
The Quest for the Holy Grail - which composite flour is the best?
Anna Pavelková -
Immunohistochemical localization of neuropeptides in the central nervous system of the Mediterranean flour month, \kur{Ephestia kuehniella}
Silvie FEXOVÁ