Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna – Bc. Romana Šebestíková
Bc. Romana Šebestíková
Diplomová práce
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Quality and bread-making potential of purple-colored wheat grain
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši o pšenici, porovnat složení zrn pšenice obecné s pšenicí s purpurovým zbarvením zrna, o vlivu její konzumace na lidské zdraví a zjistit možnosti pekárenského využití mouky z purpurové pšenice. Dále zkoumat základní i pokročilé parametry techologické kvality u mouky namleté z purpurových pšenic, včetně obsahu vlhkosti, mokrého lepku, čísla …víceAbstract:
The aim of this thesis was elaborate a literary research about wheat, to compare the composition of common wheat grain with purple-colored wheat, its influence on human health and to evaluate the possibilities of purple wheat flour in bakery industry. Secondaly, to examine elementary and advanced technological quality parameters of the flour milled from purple wheats including determination of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠEBESTÍKOVÁ, Romana. \textit{Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/r2o1mw/.
Jak správně citovat práci
Šebestíková, Romana. Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vztah mezi viskozitou suspenze pšeničné mouky a pekárenskou kvalitou mouky.
Věra CHALUPOVÁ -
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Kvalita pšeničné mouky českých a zahraničních výrobců
Veronika Zigmundová -
Vliv obsahu škrobu na základní technologické ukazatele kvality pšeničné mouky
Zuzana JANÍKOVÁ -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Martin Helis -
Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky
Adéla ČOŽÍKOVÁ -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková