Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva – Šárka Ratiborská
Šárka Ratiborská
Bakalářská práce
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Possibilities of production and application of special malts for brewing
Anotace:
Předmětem bakalářské práce "Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva" je shrnout informace k problematice speciálních sladů vyrobených z různých obilovin a ověřit možnost jejich užití při výrobě piva. V úvodu teoretické části jsou popsány vlastnosti ječmene pro sladování. Teoretická část je zaměřena na výrobu sladu. Tento proces zahrnuje příjem a čištění zrna, máčení, klíčení a …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis "Possibilities of production and application of special malts for brewing" is to summarize information about special malts made from unusual cereals a and check their application for brewing. There are described properties of barley for malting in the introduction of the theoretical part. It is focused on manufacture of malt. This process includes income and cleaning …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu
Zuzana Pavlíčková -
Vliv technologického zpracování ječmene a sladu na hladiny přítomných mykotoxinů
Kristýna Hronová -
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monika Plátová -
Analýza ponuky single malt whisky vo vybraných pražských baroch
Kristína Macíková -
Složení a fyzikálně-mechanické vlastnosti samozhutnitelných těžkých malt
Jana Čepčianska -
Vliv přídavku derivátu celulózy na vlastnosti injektážních malt
Alexandra Kocmichová
Název
Vložil
Vloženo
Práva