Obsah biogenních aminů ve svalovině vybraných chlazených sladkovodních ryb – Bc. Kamila ŠRÁMKOVÁ, DiS.
Bc. Kamila ŠRÁMKOVÁ, DiS.
Diplomová práce
Obsah biogenních aminů ve svalovině vybraných chlazených sladkovodních ryb
Biogenic Amine Content in the Muscle of Refrigerated Freshwater Fish
Anotace:
Diplomová práce se zabývá charakteristikou biogenních aminů, popisem jejich vzniku a proměn během technologických procesů, jako je zpracování, skladování ryb a výroba produktů z nich. Dále se tato práce zabývá toxikologickými aspekty pro člověka a zabránění jejich vzniku. Hlavním cílem diplomové práce je stanovení biogenních aminů (putrescin, spermin, spermidin, kadaverin, tyramin, histamin) ve svalovině …víceAbstract:
This thesis deals with the characteristics of biogenic amines, a description of their origin and changes during technological processes such as processing, storage and fish production of the products from them. Furthermore, this work deals with toxicological aspects for human and preventing their occurrence. The main target of the thesis is to determine biogenic amines (putrescine, spermine, spermidine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠRÁMKOVÁ, Kamila. Obsah biogenních aminů ve svalovině vybraných chlazených sladkovodních ryb. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy - případové studie jejich výskytu
Tereza Matušková -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Detekce biogenních aminů z pohledu indikátoru kažení potravin u vybraných druhů ryb
Daniela Jurečková -
Detekce biogenních aminů u konzervovaných výrobků z ryb
Tereza Zátopková -
Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování
Karel VALOUCH -
Tvorba biogenních aminů v mase vybraných druhů ryb
Kateřina MATĚJKOVÁ -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová