Změny obsahu kyseliny askorbové v ovoci v průběhu skladování – Bc. Barbora MRÁZOVÁ
Bc. Barbora MRÁZOVÁ
Diplomová práce
Změny obsahu kyseliny askorbové v ovoci v průběhu skladování
Changes of Ascorbic Acid Content in Fruits during Storage
Anotace:
V teoretické části diplomové práce je charakterizován vitamin C, jeho vlastnosti, zdroje a ztráty v potravinách. Popsány jsou i běžně používané metody stanovení vitaminu C, se zaměřením na metodu HPLC. Experimentální část je zaměřena na stanovení kyseliny askorbové v ovoci metodou HPLC/UV v průběhu skladování u vybraných druhů ovoce (citron, pomeranč, mandarinka, kiwi, jablka Gloster, Golden Delicious …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis deals with vitamin C, its properties, benefits, sources and loss in foods. There are also described common methods of vitamin C determination, oriented on HPLC method . The experimental part is focused on the determination of the ascorbic acid in fruits by HPLC/UV during storage from chosen fruits (lemon, orange, tangerine, kiwi fruit, apple Gloster, Golden Delicious …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MRÁZOVÁ, Barbora. Změny obsahu kyseliny askorbové v ovoci v průběhu skladování. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změny obsahu látek v plodech mražených jahod v závislosti na délce jejich skladování
Kateřina Želinská -
Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce
Kamila ŠIMÁNKOVÁ -
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině
Denisa Tocháčková -
Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě
Zuzana MARTINKOVÁ -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská