Stanovení biologicky aktivních látek v ovoci – MSc. Zultsetseg SENGEE
MSc. Zultsetseg SENGEE
Disertační práce
Stanovení biologicky aktivních látek v ovoci
Determination of biological substance in fruits
Abstract:
V dnešní dobe již pomalu dochází k širšímu využívání tradicních i netradicních druhu ovoce v oblasti lidské výživy a medicíny. Vzhledem k temto skutecnostem byla tato dizertacní práce venována stanovení nutricne významných vlastností vybraných druhu ovoce zahrnujících: rakytník rešetlákový (Hippophae rhamnoides L.), švestky (Prunus), drín obecný (Cornus mas L.), kdoule (Cydonia oblonga Mill.), muchovník …víceAbstract:
There is increasing interest in the commercialization of non-traditional fruits for utilization as foods and medicinal extracts. Due to reasons this study was aimed to determine the nutritional properties of selected fruits including, sea buckthorn: Hippophae rhamnoides L., plum - Prunus, cornelian cherry - Cornus mas L., quince - Cydonia oblonga Mill., saskatoon berry - Amelanchier alnifolia Nutt …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 9. 2010
Identifikátor:
17711
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 10. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SENGEE, Zultsetseg. Stanovení biologicky aktivních látek v ovoci. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 09. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Minerální látky ve výživě masného skotu charolais
Pavla BÍCOVÁ -
Minerální látky v ekologickém chovu zvířat
Iveta Šajnarová -
Minerální látky a stopové prvky v medu
Anna Šimánková -
Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy
Adéla Dobrovská -
Balené vody a minerální látky v nich obsažené
Martin Švácha -
Minerální látky v semenech máku setého
Tereza Pávková -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová