Čekanka jako léčivá bylina i potravina – Martina BERNARDOVÁ
Martina BERNARDOVÁ
Bakalářská práce
Čekanka jako léčivá bylina i potravina
Chicory as medicinal plant and foodstuff
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na čekanku, léčivou bylinu i potravinu (zelenina, cikorka), její popis, odrůdy, podmínky pěstování, chemické složení, využití a zdravotní účinky. Čekanka obsahuje větší množství inulinu, významného zdroje dietetické vlákniny s příznivými účinky na činnost trávicího traktu.Abstract:
The bachelor thesis focuses on chicory as medicinal herb and foodstuff (vegetable, chicory drink), its description, varieties, growing conditions, chemical composition, usage and health benefits. Chicory contains large amount of inulin, significant source of dietary fibre with positive effects on digestive tract activity.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
15455
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BERNARDOVÁ, Martina. Čekanka jako léčivá bylina i potravina. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.