Bc. Hana Kosová

Diplomová práce

Vliv technologického zpracování pšeničného zrna na obsah nutričně žádoucích látek

The effect of technological processing of wheat grain on content of nutritional substances
Anotace:
Pšenice je pro velkou část populace základní potravinou. Díky svému složení je významným zdrojem nutričně žádoucích látek jako jsou vitaminy, minerální látky či fytonutrienty, mezi které patří například anthokyany, flavonoidy či karotenoidy. Karotenoidy jsou v tucích rozpustné látky zodpovědné za žluté, oranžové a červené zbarvení širokého spektra plodů. Jsou náchylné k degradaci a izomeraci v důsledku …více
Abstract:
Wheat is a staple food for a large part of the population. Thanks to its composition, it is an important source of nutritionally desirable substances such as vitamins, minerals and phytonutrients, including anthocyanins, flavonoids and carotenoids. Carotenoids are fat-soluble substances responsible for yellow, orange and red colours of a wide range of fruits. They are prone to degradation and isomerization …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
  • Oponent: Lucie Jurkaninová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program:
Výživa a potraviny

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses rkylas rkylas/2
16. 4. 2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.