Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium – Iveta VÁLKOVÁ
Iveta VÁLKOVÁ
Bakalářská práce
Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium
Indication of biochemical characteristics of Penicillium genus moulds
Anotace:
Tato práce je zaměřená na stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium. První část práce je věnována historii rodu Penicillium včetně popisu konkrétních zástupců tohoto rodu a výrobě potravin, při níž se tyto plísně využívají. Druhá část je zaměřena na samotná stanovení určených biochemických vlastností, které jsou využívány při výrobě sýrů a ovlivňují průběh zrání a kvalitu výrobků.Abstract:
This study is focused at determination of biochemical characteristics of the moulds of Penicillium. The first part deals with the history of Penicillium genera, food production that utilizes these moulds, and it also describes particular Penicillium representatives. The second part is focused at the determination of biochemical characteristics itself, which are used in manufacturing of cheese, and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12790
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÁLKOVÁ, Iveta. Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Modelování růstu micromycet Penicillium spp. a Aspergilus spp.
Islam Baigaliyev -
Vliv výrobního prostředí na výskyt kontaminující plísně typu Penicillium u sýrů zrajících pod mazem
Vendula Veselá -
Plísně rodu Penicillium používané při výrobě sýrů
Alena PETRJANOŠOVÁ -
Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání.
Karel STANĚK -
Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry
Karel STANĚK