Bc. Adam Michna

Diplomová práce

Porovnání vybraných proteinových nápojů

Comparison of selected protein beverages
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo provést senzorické hodnocení vybraných proteinových nápojů a vyhodnotit ekonomiku jejich nákupu. Pro tyto účely bylo vybráno osm nejprodávanějších pro-teinových prášků: pět syrovátkových (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), hovězí (Fhov), veganský (Gveg) a sójový (Hsoj). Byl proveden laboratorní rozbor na obsah sušiny, dusíkatých látek, tuku, vlákniny a popela. Ze zjištěných hodnot …více
Abstract:
The aim of the master thesis was to make sensory evaluation of selected protein drinks and evaluate the economics of their purchase. For these purposes, eight best-selling protein powders were selected: five whey (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), beef (Fhov), vegan (Gveg) and soybean (Hsoj). Laboratory analysis of dry matter, crude protein, fat, fiber and ash was performed. From the observed values of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Šárka Hošková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta