"Jste to, co jíte" Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku? – Bc. Andrea KRÁKOROVÁ
Bc. Andrea KRÁKOROVÁ
Bakalářská práce
"Jste to, co jíte" Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku?
"You are what you eat" In what ways do the cuisines of the Czech Republic and the UK reflect the truth of this statement?
Abstract:
The final project deals with the interpretation of national cuisines of the Czech Republic and the UK in connection with their national ways of behaving and national character. A major part of the project is devoted to the historical insight into the cuisines and eating habits which are relevant to the topic. The following part deals with two selected national dishes and examines their historical background …víceAbstract:
Bakalářská práce se zabývá interpretací národních kuchyní České republiky a Velké Británie v souvislosti s národními zvyklostmi v chování a národním charakterem. Velká část práce je věnována pohledu do historie kuchyní a stravovacích návyků s vyzdvihnutím některých faktů, které se mohou vztahovat k tématu. Další část pojednává o vybraných typických pokrmech daných zemí, řeší jejich historickou podmíněnost …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 12. 2012
Zveřejnit od: 7. 12. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2013
- Vedoucí: MgA. Simon Gill, M.A.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRÁKOROVÁ, Andrea. \textit{''Jste to, co jíte'' Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku?}. Online. Bakalářská práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/s1ttph/.
Jak správně citovat práci
KRÁKOROVÁ, Andrea. "Jste to, co jíte" Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku?. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.12.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 7. 12. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Pedagogická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Speciální pedagogika / Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a střední školy a anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Historický vývoj stravování se zaměřením na plýtvání potravin
Quynh Tranová -
Trendy a specifika ve školním stravování
Edita Lauberová -
Stravovací návyky žáků SŠ na vybraných školách v Brně
Kateřina Stojanová -
Stravovací návyky žáků střední odborné školy
Andrea Mamráková -
Stravování dětí a mládeže
Lukáš Peřinka -
Stravovací střediska ve velkém nákupním centru
Iva Burget -
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
Vietnamská kuchyně jako nástroj integrace vietnamské menšiny do české společnosti
Romana MARKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva