Technologie výroby a jakost sušených plodů rodu Vaccinium – Bc. Barbora Bačová
Bc. Barbora Bačová
Diplomová práce
Technologie výroby a jakost sušených plodů rodu Vaccinium
Production technology and quality of dried fruits of the genus Vaccinium
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem technologie výroby a jakosti sušených plodů rodu Vaccinium. Teoretická část práce se věnuje morfologii, pěstování a chemickému složení plodů brusnice borůvky a borůvky chocholičnaté (Vaccinium spp.). Borůvky jsou zdrojem vitamínu C, antioxidantů, minerálních látek a dalších biologicky aktivních látek. Dále je práce zaměřena na technologii sušení a lyofilizaci, jejich …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the topic of production technology and quality of dried fruits of the genus Vaccinium. The theoretical part of the work deals with the morpholo-gy, cultivation and chemical composition of the fruits of two species of blueberry (Vac-cinium spp.). Blueberries are a source of vitamin C, antioxidants, minerals and other biologically active substances. Furthermore, the work …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Jitka Pichová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny
Tereza Pavlíčková -
Stanovení obsahu vitamínu C v jahodách
Hana Gabrielová