Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů – Dagmar Hélová
Dagmar Hélová
Bakalářská práce
Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů
Modification of Legumes Leading to the Degradation of Flatulent Alpha Galactosides
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá luštěninami, kde první část je věnována jejich druhům a cha-rakteristice, v druhé části je popsáno chemické složení a vyzdvižen nutriční význam lusko-vin. Závěrečná část se zaměřuje na úpravu luštěnin pro odbourání flatulentních alfagalak-tosidů pro lepší stravitelnost ve výživě člověka.Abstract:
The aim of this bachelor's work were legumes. The species and characteristics of legumes were describe in the first part. The chemical composition and nutritional importance of legumes was describe in the second part. The treatment of legumes for the reduction of alpha-galactosidase flatulence for better digestibility in human nutrition was describe in the final part of this thesis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2016
Zveřejnit od: 20. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hélová, Dagmar. Úpravy luštěnin vedoucí k odbourání flatulentních alfagalaktosidů. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 20. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Význam luštěnin ve výživě člověka
Helena SCHMIDTOVÁ