Eva Skopalová

Bakalářská práce

Výroba a druhy másla

Production and kinds of butter
Anotace:
Máslo je mléčný výrobek, který obsahuje 80 – 90 % mléčného tuku, maximálně 16 % vody a 2 % netuků, což zahrnuje bílkoviny, sacharidy a vitamíny rozpustné v tucích.Vyrobit máslo můžeme třemi způsoby – koncentračním, emulgačním a zpěňovacím. V České republice se používá převážně způsob zpěňovací. Koncentračním a emulgačním způsobem se máslo vyrábí v USA. Tržních druhů másel je v ČR velké množství. Mezi …více
Abstract:
Butter is a dairy product that contains 80-90% milk fat, a maximum of 16% water and 2% non-fat ingredients, including proteins, saccharides and fat-soluble vitamins.Butter can be produced in three different ways - concentration, emulsification and churning. In the Czech Republic is mainly used the method of churning. The concentration and emulsification process is used for production in the USA. There …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Roman Pytel
  • Oponent: Lenka Pohlodková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta