Denisa JASANSKÁ

Bakalářská práce

Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles

Glossary of Spanish Gastronomy
Abstract:
The aim of this thesis was to put together the corpus of denominations of food that is usually found in the Spanish gastronomy. This work is divided in two parts, theoretical and practical. Due to the possibility of comparison we added some typical foods from Czech cuisine. In the theoretical part we focus on the meaning of lexicology and lexicography. We paid attention to the specific terminology …více
Abstract:
Cílem této práce bylo sestavit korpus názvů jídel, které se běžně vyskytují ve španělské gastronomii. Práce se dělí na dvě části, na část teoretickou a praktickou. Pro možnost porovnání jsme přidali několik typických jídel z české kuchyně. V teoretické části se zabýváme významem lexikologie a lexikografie. Velkou pozornost jsme věnovali odborné terminologii se změřením na specifika gastronomie. Také …více
 
 
Jazyk práce: španělština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 6. 2012
Zveřejnit od: 8. 6. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 8. 2012
  • Vedoucí: Mgr. Kornélia Machová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

JASANSKÁ, Denisa. Glosario de términos gastronómicos espa\~{n}oles. Ostrava, 2012. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 8.6.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 8. 6. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Filologie / Španělština ve sféře podnikání

Práce na příbuzné téma