Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení kvality masa a masných výrobků – Jana Prudičová, DiS.
Jana Prudičová, DiS.
Bakalářská práce
Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení kvality masa a masných výrobků
Application of Raman Spectroscopy for Quality Assessment of Meat and Meat Products
Anotace:
Tato práce je věnována metodě Ramanovy spektroskopie a možnostem jejího využití v masném průmyslu. Ramanova spektroskopie je metoda vhodná pro identifikaci složek materiálu. V masném průmyslu jde o zcela novou metodu. V této práci je stručně popsán princip Ramanova jevu, včetně výhod a nevýhod této metody pro hodnocení biologických vzorků. Těžiště této práce je ve zpracování studií, které popisují …víceAbstract:
This thesis is devoted to the method of Raman spectroscopy and application in the meat industry. Raman spectroscopy is suitable method for the identification the components of materials. In the meat industry, it is a completely new method. In this thesis there is described the principle of the Raman effect, including advantages and disadvantages of this method for the evaluation of biological samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Prudičová, Jana. Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení kvality masa a masných výrobků. Kroměříž, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Ramanova spektroskopie a SERS pro neinvazivní analýzu buněk
Hana Boldišová -
Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení masa a masných výrobků
Jana Prudičová -
Charakteristika minerálů skupiny granátu pomocí ramanovy spektroskopie
Gabriela Kaplanová -
Tvorba databáze NIR spekter pro různé druhy mas
Iveta Polednová -
Nuriční hodnota vybraných druhů masa
Tereza Košťálová