Petra Sehnalová

Bakalářská práce

Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky

Characteristics of hydrocolloids as gelling substances for spread food
Anotace:
Práce shromáždila teoretické a experimentální poznatky pro prozkoumání pevnosti rosolovaných výrobků z ovocného protlaku. Výchozím polotovarem byla zvolen jablečný protlak a zkoumanými rosolotvornými látkami byl agar a alginát sodný. Provedené pokusy prokázaly, že tyto hydrokoloidy jsou vhodné pro tyto účely. Vyhovují z hlediska pevnosti výsledného výrobku, z hlediska chuti, barvy, vůně, roztíratelnosti …více
Abstract:
The work collect teoretical and experimental information for studying of consistence gel artifacts from fruit puree. Starting semi-product was selected apple puree and experiments was with gelatinational additives agar and sodium alginat. Experiments manifest, that these hydrocolloids are possible to use this way. There are good in consistence of final product, in taste, colour, smell, slice and knife …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses sclcdu sclcdu/2
6. 5. 2016
Složky
Soubory
Halíčková, K.
6. 5. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.