Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky – Petra Sehnalová
Petra Sehnalová
Bakalářská práce
Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky
Characteristics of hydrocolloids as gelling substances for spread food
Anotace:
Práce shromáždila teoretické a experimentální poznatky pro prozkoumání pevnosti rosolovaných výrobků z ovocného protlaku. Výchozím polotovarem byla zvolen jablečný protlak a zkoumanými rosolotvornými látkami byl agar a alginát sodný. Provedené pokusy prokázaly, že tyto hydrokoloidy jsou vhodné pro tyto účely. Vyhovují z hlediska pevnosti výsledného výrobku, z hlediska chuti, barvy, vůně, roztíratelnosti …víceAbstract:
The work collect teoretical and experimental information for studying of consistence gel artifacts from fruit puree. Starting semi-product was selected apple puree and experiments was with gelatinational additives agar and sodium alginat. Experiments manifest, that these hydrocolloids are possible to use this way. There are good in consistence of final product, in taste, colour, smell, slice and knife …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva