Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost – Bc. Tereza ČIHÁKOVÁ
Bc. Tereza ČIHÁKOVÁ
Diplomová práce
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Use of sweeteners in soft drinks and their effect on the sensory quality
Anotace:
Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy bylo hodnoceno pět druhů nealkoholických nápojů, čtyř pomerančových limonád a jedné mandarinkové, které obsahovaly různá složení sladidel. Tři vzorky nápojů byly vhodné pro diabetiky, protože obsahovaly …víceAbstract:
The subject of this thesis was to evaluate the use of sweeteners in a selected group of soft drinks in terms of influencing sensory quality. Using selected methods of sensory analysis were five kinds of non-alcoholic drinks evaluated - four orange lemonades and one mandarin, which contained different composition of sweeteners. Three out of five samples were suitable for diabetics, because they only …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČIHÁKOVÁ, Tereza. \textit{Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/sgr9op/.
Jak správně citovat práci
ČIHÁKOVÁ, Tereza. Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost. Č. Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková -
Senzorická analýza energetického nápoje
Ondřej Moravec -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza sycených syrovátkových nápojů
Jana Johánková -
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
Martin URBAN
Název
Vložil
Vloženo
Práva